23948sdkhjf

220 sägs upp på Volvo Aero

Nyss avslutade MBL-förhandlingar betyder att totalt 249 jobb försvinner på Volvo Aero.
MBL-förhandlingarna om varsel för 250 verkstadsanställda på Volvo Aero har avslutats, i enighet. Resultatet av förhandlingarna är att 220 anställda kommer att sägas upp. Till detta kommer 29 kända avgångar under året, som inte ersätts.

Totalt innebär det att antalet anställda inom Metalls avtalsområde minskar med 249 personer.

Utvecklingen inom flygbranschen har varit mycket negativ sedan Volvo Aero den 20 januari varslade 250 inom Metalls avtalsområde om uppsägning.

– De volymnedgångar som våra kunder redovisat för oss under våren stämmer överens med de prognoser vi hade i januari. Skillnaden är att nedgången gått snabbare än vi hade trott, kommenterar Staffan Zackrisson, vd på Volvo Aero. Därför har inte behovet att dra ner på personalen minskat under våren. Nedgången innebär också att de uppsagda kommer att få sluta tidigare än företagsledningen från början hade räknat med. Till årsskiftet väntats cirka 85% av alla uppsagda ha lämnat företaget.

På tjänstemannasidan fortsätter neddragningarna genom att kända avgångar inte kommer att ersättas, samtidigt som antalet konsulter minskas. Här väntas personalminskningen bli mer än 110 personer, utan att några uppsägningar sker.

– Den här veckan blir en av årets tyngsta veckor, både för dem som sägs upp och dem som omplaceras, men också för alla oss andra, chefer och kolleger, säger Staffan Zackrisson.

Källa: Corporate Communications, Volvo Aero
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11