23948sdkhjf

Ny order till Camito

NovaCast dotterbolag Camito får order på flera verktygsstommar från ny kund i Österrike. Tillverkningen kommer att ske i Hästveda och slutkunderna är Europas ledande fordonstillverkare.
Camito har erhållit order på flera stommar till dragverktyg från en ny kund i Österrike. Ordern gäller både Camitostommar och traditionella stommar. En viktig faktor i konkurrensen om denna order har varit NovaCast koncernens förmåga att leverera både traditionella stommar och det förädlade halvfabrikat, som ger tidsbesparing, som Camitotekniken innebär.

Ordern är på stommar till ett Camito dragverktyg, med integrerade aktiva stålytor, med en vikt på ca 5 ton, samt två verktygsstommar tillverkade med traditionellt gråjärn. Tillverkningen sker i Camito Technology Center och
leverans sker under våren.

Kunden, som i detta läge begärt att vara anonym, är en systemleverantör till den europeiska fordonsindustrin. Kunden levererar integrerade totallösningar inklusive design, simulering, konstruktion av färdiga verktyg samt pressning av fordonsdetaljer. Slutkunderna utgörs av Europas ledande fordonstillverkare.

Källa: NovaCast

Om företaget
NovaCast Technologies , noterat på OMX Nordiska börs (NCAS B), producerar och marknadsför förädlat gjutgods för framställning av verktyg till karosskomponenter samt programvaror för beredning, simulering och processkontroll, för effektivare produktionsprocesser för den globala fordonsindustrin och dess underleverantörer. Med Camitotekniken tillverkas gjutgods i ett stycke för framställning av verktyg för formning och pressning av fordonskarosser med en betydligt kortare ledtid än traditionella verktyg. Genom verktygstillverkaren SwePart besitter koncernen kompetens inom hela värdekedjan för framställning och försäljning av pressverktyg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.08