23948sdkhjf

Den nya svenska nya bilfabriken konverterar Fiat till elbil

I samband med invigningen av Alelion Batteries AB:s nya batterifabrik i Nödinge presenterades en ny svensk elbil. Bilen är baserad på Fiat 500.
EV Adapt som drivs av Håkan Sandberg och Peter Wahlsten, ägargruppen bakom Autoadapt AB och Alelion Batteries AB, har utvecklat elbilen som är utrustad med den nya generationens li-jon batterier. Man håller på att bygga upp en ny fabrik i Ale kommun för att konvertera bilar från Fiat till eldrift.

"Vi är mycket glada över vårt samarbete med Fiat. Bilarna levereras till oss bl.a. utan förbränningsmotor och vi monterar vår drivlina. Vår långa erfarenhet som Europas ledande leverantör av bilanpassningslösningar för funktionshindrade har gett oss ett mycket respekterat namn inom bilvärlden och kompetensen att konvertera olika bilmodeller." säger Autoadapts VD Håkan Sandberg.

Redan nu finns en färdig prototyp klar och serieleverans av de 400 första beställda bilarna kommer att påbörjas i september 2009. Västra Götalands läns landshövding Lars Bäckström premiärkörde idag den första färdiga elbilen fram till bandklippningen vid invigningen av Alelion Batteries AB:s nya lokaler.

För mer information, kontakta:
Håkan Sandberg
VD
Tel: 0708-43 73 70
E-post: hakan.sandberg@autoadapt.se
www.autoadapt.se

Källa: Pressmeddelande

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078