23948sdkhjf

ABB tar hem ramavtal för 2 100 robotar

Robotar från ABB i Västerås ska förbättra produktiviteten hos biltillverkaren BMW enligt femårsavtal
ABB, det ledande kraft- och automationsföretaget, har undertecknat ett ramavtal med BMW-koncernen att leverera 2 100 industrirobotar under 5 år, med början 2010, för att stödja biltillverkarens anläggningar i Tyskland, Storbritannien och USA.

Robotarna ska användas för materialhantering, limning och punktsvetsning vid monteringslinor för karosser till BMW:s 1-serie, 3-serie, X5-serie och Mini-modeller.

”Vi är väldigt glada att denna viktiga kund har anförtrott produktionslinjer i tre länder till ABB:s innovativa industrirobotar”, säger Anders Jonsson, chef för ABB:s division Robotics. ”Vår expertis inom produkter, system och servicetjänster för tillverkningsindustrin säkerställer en hög och jämn produktionskvalitet som hjälper våra kunder att förbli konkurrenskraftiga.”

”Detta är ett kvitto på att vår robotteknik håller världsklass”, säger Håkan Agnevall, chef för Robotics i Sverige. ”I Västerås är vi stolta att kunna erbjuda robotlösningar till bilindustrin i teknikens absoluta framkant.”

ABB:s teknik övertygade BMW:s inköpsorganisation under de omfattande tillförlitlighetstest som genomfördes under anbudsperioden.

ABB:s industrirobotar är robusta, precisa och lätta att underhålla. ABB ska leverera och idriftsätta en rad olika robotmodeller åt BMW, bland annat IRB 6640, 6620, 7600 samt den nya IRB 4600; en kompakt, lätt industrirobot med den längsta räckvidden i mellanklassen.

ABB är en ledande leverantör av industrirobotar, modulbaserade tillverkningssystem och servicetjänster. Stark fokus på lösningar hjälper kunder att förbättra produktivitet, produktkvalitet och arbetsplatssäkerhet. ABB har installerat mer än 160 000 robotar världen över.

ABB ( www.abb.com ) är ledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB-koncernens bolag verkar i omkring 100 länder och har ungefär 120 000 medarbetare.
För mer information kontakta:

ABB Sverige
Christine Gunnarsson, Presschef
Tel: 021-32 32 32
press@se.abb.com

ABB Robotics, Sverige
Håkan Agnevall, Divisionschef
Tel: 070-217 80 42
hakan.agnevall@se.abb.com

Källa: Pressmeddelande

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095