23948sdkhjf

Stena Recycling växer i Sverige

De utökar med 15 nya anläggningar över hela landet.
Stena förvärvade IL Recycling förra året och genom en verksamhetsövergång till Stena Recycling den 1 mars stärker nu återvinningsbolaget sin position som helhetsleverantör av återvinningstjänster i Sverige. Det framgår av ett pressmeddelande.

Stena Recycling utökar också den geografiska närheten till kunder över hela Sverige genom 15 nya anläggningar, vilket ska komplettera den övriga verksamheten. Bolaget finns därmed på 95 platser i Sverige.

Har ni sett att de 15 nya anläggningarna på någon plats överlappar era befintliga verksamheter?

– Nej, de kompletterar på ett bra sätt och ger våra kunder ännu större möjligheter till hållbar materialåtervinning, uppger Stena Recyclings kommunikationschef Åsa Ahlgren Berndtson för Metal Supply.

För Stena Recycling är avfall en viktig resurs. Genom att återanvända material och låta det leva vidare i nya produkter skapar bolaget återvinning som gör stor nytta.

Varje år samlar Stena Recycling in stora mängder uttjänt och överblivet material. Järn, metaller, papper, trä, plast och olja – allt förädlas till nya råvaror i Stena Recyclings anläggningar runt om i Sverige för att sedan säljas vidare till stål- och metallverk, gjuterier och pappersbruk runt om i världen.

De återvunna råvarorna används för att tillverka nya, efterfrågade produkter. Restmaterial blir till nya globala råvaror.

– Jag är glad och stolt över att vi nu kan erbjuda våra kunder ett ännu större utbud av värdeskapande återvinningsmöjligheter, inte minst inom pappersområdet som IL Recycling har lång erfarenhet av att leverera lösningar inom där vi blir en stark spelare att räkna med, säger Kristofer Sundsgård, vd för Stena Recycling.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094