23948sdkhjf

Porsches orderingång ökar

Trots finanskris och allmänt köpmotstånd har orderingången ökat med 3 497 bilar vilket är 14,5 procent över förra årets siffror. Enbart i mars kunde Porsche Tyskland teckna order på cirka 1 400 bilar vilket nästan tangerar de bästa marssiffrorna hittills från mars 2006. Jämfört med februari i år är det en uppgång på 57 procent.
Porsche har gått bra på sin hemmamarknad Tyskland under det första kvartalet i år. Trots finanskris och allmänt köpmotstånd har orderingången ökat med 3 497 bilar vilket är 14,5 procent över förra årets siffror. Enbart i mars kunde Porsche Tyskland teckna order på cirka 1 400 bilar vilket nästan tangerar de bästa marssiffrorna hittills från mars 2006. Jämfört med februari i år är det en uppgång på 57 procent.

Bernhard Maier, ordförande i Porsches återförsäljarförening i Tyskland säger:

-Det höga ordertecknandet under första kvartalet 2009 visar att vår nya generation av Porsche 911, Boxster och Cayman, med sina bränslesnålare och trots det starkare motorer med bränsleinsprutning och PDK-växellåda, har tagits emot väl av kunderna. Den framgångsrika introduktionen av Cayenne Diesel kommer också att bidra till ökat ordertecknande.

Även registreringarna har ökat. I mars registrerades 1 472 nya Porsche i Tyskland. Det motsvarar en ökning med 69 procent jämfört med februari i år och är en ökning med 2,9 procent jämfört med mars förra året.

-Siffrorna motiverar oss att fortsätta vår produktoffensiv, säger Bernhard Maier.

-I maj börjar vi försäljningen av nya Porsche 911 GT3 och samtidigt förbereder vi marknadsintroduktionen av vår fyrsitsiga Gran Turismo Panamera i september.

Med introduktionen av sin fjärde modellserie räknar Porsche med att under nästa räkenskapsår, som börjar den första augusti, åter få fart på försäljningssiffrorna.

Källa: Porsche

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093