23948sdkhjf

Sims Recycling håller!

Sims Recycling Solutions, med svenskt säte i Katrineholm, har utsetts till ett av världens 100 mest hållbara företag.
Sims Recycling Solutions, världsledande återvinnare av elektronik med svenskt säte i Katrineholm,har utsetts till ett av världens 100 mest hållbara företag. Listan ”The Global 100 Most Sustainable Corporations in the World” presenterades nyligen vid det ekonomiska toppmötet, World Economic Forum, i Davos.

– Det är naturligtvis en ära och ett stort erkännande att hamna på Global 100-listan. Vi ser det som en bekräftelse på att vårt långsiktiga arbete med miljö- och hållbarhetsfrågor ger resultat. Det är ett kvitto på att vi är på rätt väg, säger Håkan Schede, VD för Sims Recycling Solutions i Sverige.

Lyfter fram miljösatsningar
Sedan 2005 har det kanadensiska medieföretaget Corporate Knigts presenterat hållbarhetslistan. Syftet med rankningen är att inte enbart se till ett företags ekonomiska tillväxt utan också lyfta fram miljösatsningar och socialt engagemang. Inför årets Global 100lista granskades över 1 800 företag runt om i hela världen. Sims Recycling Solutions är det enda återvinnings- och recyclingföretag i sin sektor som klarade den tuffa gallringen.

Investeringar ger resultat
Sims Recycling Solutions satsningar på hållbar utveckling märks tydligt inom flera områden som energi- och vattenförbrukning, avfallsgenerering, hälsa och säkerhet, personalomsättning, mångfald i personalgruppen samt utbildning och utveckling.

– Vid anläggningen i Katrineholm har vi tagit ett ökat ansvar för miljön genom att utbilda vår personal och optimerat produktionen. Det har bland annat resulterat i minskade utsläpp, bättre bullerskydd och lägre energiförbrukning. Vi har också gjort investeringar i system för luft-, vatten-, och avgasrening, säger Håkan Schede, VD för Sims Recycling Solutions i Katrineholm.

På Sims Recycling Solutions fortgår nu arbetet med miljö- och hållbarhetsfrågor.

– Under 2009 ska vi fortsätta att förbättra oss på alla områden av vår affärsverksamhet. Vi gör insatser för att minska utsläpp och energiförbrukning och hoppas kunna uppmuntra politiker, andra företag, konsumenter och medborgare att jobba tillsammans med oss för en hållbar utveckling på lång sikt, säger Håkan Schede.

Om företaget
Sims Recycling Solutions är en avdelning av Sims Metal Management som har en omsättning som överstiger 2,5 miljarder Euro och 120 anläggningar på fyra kontinenter. Sims är världens ledande återvinnare av metall. Globalt har Sims Metal Managements 3 100 anställda som ansvarar för återvinningen av ca 10 miljoner ton material om året och driver ett forsknings- och utvecklingsprogram som syftar till att uppnå hållbar återvinning baserad på stark kommersiell grund. Därför strävar Sims Metal Management och alla dess avdelningar mot att maximera kvantiteten och kvaliteten på det återvunna materialet. Effekten för våra kunder är mycket konkurrenskraftiga tjänster – på säkra och miljömässig grunder. 
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.078