23948sdkhjf

Plannja omorganiserar

Byggplåtstillverkaren Plannja utökar i småländska Järnforsen och lägger samtidigt ner produktionen i Luleå och danska Ålborg.
Plannja skapar ett nytt logistik- och produktionscentrum i Järnforsen, strax öster om Vetlanda. Detta bör betyda 60-80 nya jobb, men Plannja har inte kommenterat sifforna.

VD Ander Berg säger till SR Kalmar att det ännu inte är klart hur många arbetstillfällen som omorganisationen kommer att medföra i Järnforsen. Plannja kommer även att satsa på enheten i Landsbro utanför Vetlanda.

Samtidigt lägger Plannja ner produktionen i Luleå och danska Ålborg. Huvudkontoret kommer att ligga kvar i Luleå där Plannja också kommer att satsa på ett teknikcentrum.

Källa: SR P4 Kalmar

Om företaget
Plannja är ett av Europas ledande varumärken inom förädlade tunnplåtsprodukter för byggmarknaden. Våra produktsystem bidrar till ett enkelt och ekonomiskt byggande och estetiskt tilltalande byggnationer. Plannja är en garant för kvalitet och funktionalitet i alla led. Koncernen som har 580 anställda och omsätter närmare 160 miljoner euro tillhör SSAB-koncernen, ledande tillverkare av svenskt kvalitetsstål.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079