23948sdkhjf

GM förbereder konkursansökan

General Motors snabbar på förberedelserna för konkursansökan samtidigt som ledningen ser över möjligheterna för ytterligare sparåtgärder.
Enligt Bloomberg News jobbar General Motors på två spår samtidigt. Dels håller ledningen på att titta över möjligheterna för ytterligare besparingar för att kunna undvika konkurs, och dels snabbar man på förberedelserna för en konkursansökan.

Om ett konkursskydd blir aktuellt kommer GM att fokusera på att samla de bästa bitarna av biljätten för att bilda ett nytt och mindre bolag.

Det pågående arbetet med att hitta nya möjligheter för nedskärningar ska överträffa ett tidigare förslag om besparingar på 46 procent och skrotning av 47 000 jobb under 2009.

Åtgärderna är ett svar på president Barack Obamas skärpta krav på GM, som den 30 mars fick en 60 dagars frist av Obama för att få fram en ny och hållbar plan för framtiden.

GMs ledning möttes på måndagen för att diskutera situationen och ytterligare möten kommer att hållas med den amerikanska regeringen. Varken den amerikansk regeringen eller GM har ännu officiellt kommenterat innehåll eller resultat av dessa möten.

Källa: Bloomberg News
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095