23948sdkhjf

Indexator trotsar nedgången på marknaden

Indexator låter inte konjunkturen hindra. Tvärtom, nu rycker företaget framåt och presenterar ett flertal nya produkter som utvecklats den senaste tiden.
Trots lågkonjunkturen har Indexator den senaste tiden producerat fler nyheter till Rototilt än tidigare. På årets Maskinexpo-mässa i Stockholm den 14-16 maj, presenteras både hjul- och bandstyrning som komplettering till styrsystemet PropPlus, en ny gripmodulsstorlek, Oilquick-lösning med mera.

Indexator låter inte konjunkturen hindra. Tvärtom, nu rycker företaget framåt och presenterar ett flertal nya produkter som utvecklats den senaste tiden.

I fokus på Maskinexpo står Indexators egna styrsystem till Rototilt, PropPlus .

PropPlus lanserades 2007 och har nu byggts ut med tillval för både hjulstyrning och bandstyrning vilket innebär att grävmaskinen kan styras med samma handtag som Rototilt. Att hjulgrävarens ratt och bandgrävarens styrspakar inte behöver användas är både ergonomiskt bra för föraren och leder till ett smidigare och effektivare arbete.

PropPlus uppgraderas även med ett nytt grafiskt gränssnitt.

På nyhetslistan står även en ny storlek för den populära löstagbara gripmodulen till Rototilt . Ett plockverktyg som alltid finns till hands, som monteras på Rototilt och används parallellt med andra redskap, till exempel skopa. Gripmodulen som lanseras är den största i familjen och passar den största modellen av Rototilt.

På mässan kommer även resultatet av ett samarbete med Oilquick kring redskapsfästen att visas. En lösning som gör det enkelt att växla mellan hydrauliskt styrda redskap utan att föraren behöver lämna maskinen och koppla om slangarna mellan redskap och Rototilt. Förutom att redskapsbytena blir enklare och går mycket snabbare minskas även risken för oljeläckage och spill.

- Med vårt produktutbud för Rototilt erbjuder vi inte enbart marknadens främsta tiltrotator utan vi tar hand om hela kedjan utifrån stickan och in i hytten. Vi erbjuder ett komplett utbud från redskap till styrsystem där poängen är att allt är helt optimerat för Rototilt och grävmaskin, säger Sven-Roger Ekström, Indexators Produktchef för Rototilt.

- Vi lägger stor vikt vid att driva utvecklingen framåt. Det är inget vi tummar på även om det är lågkonjunktur. Det är nu det är som viktigast, säger Sven-Roger Ekström, Indexator.

Källa: Indexator
Om företaget
Indexator är en av världens ledande tillverkare av tiltrotatorer för grävmaskiner, vårt varumärke är Rototilt. Vi är även en världsledande tillverkare av rotatorer för skogsbruk, styckegods- och materialhantering. Indexator leder den tekniska utvecklingen - vi lägger stor vikt vid kvalitet och precision. Vår spetskompetens, erfarenhet och moderna produktionsanläggningar borgar för hög slutkvalitet på såväl ingående komponenter som färdiga produkter. Indexator finns i Vindeln utanför Umeå. Våra kunder finns över hela världen - exportandelen är ca 70 procent. Produkterna finns idag på mer än 40 marknader över hela världen. Indexator är en koncern med dotterbolag i Tyskland och Nordamerika samt säljkontor i Finland. Vi har ett väl utbyggt återförsäljar- och servicenät på samtliga marknader där vi finns representerade. Indexator omsätter ca 435 Mkr och har ca 215 medarbetare (budgetår 2007/2008).

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.234