23948sdkhjf

Saab Automobile får ny frist

Vänersborgs tingsrätt gav Saab Automobile lov att fortsätta rekonstruktionen. Ny frist blir den 20 maj, och försäljnings-förhandlingarna med intressenterna fortsätter.
Rekonstruktör Guy Lofalk avslöjade att det finns ett 20-tal intressenter som kan tänka sig att investera i Saab Automobile. Intressenterna är internationella men ett par är svenska. En en del av intressenterna är industriella, andra har karaktär av investeringsbolag. Deutsche Bank sköter kontakten med intressenterna och nästa steg är att de ska träffa ledningen, enligt Jan Åke Jonsson.

Saab Automobile hoppas att processen ska vara klar i juni. Då ska Saab Automobile bli ett självständigt bolag med tillverkning i Trollhättan (förutom tillverkningen av 9-4 X), om allt går enligt rekonstruktörens planer.
För att detta ska kunna bli verklighet behöver Saab Automobile ett lån på 600 miljoner dollar från Europeiska investeringsbanken (EIB), samt 400 miljoner dollar från GM – dels genom avskrivning av lån, dels i form av verktyg för tillverkning av de nya Saab modellerna.

Rekonstruktör Guy Lofalk räknar rmed att Saab Automobile kan ha ett positivt kassaflöde och en produktion på omkring 150 000 bilar i 2011.

Källa: mentoronline.se

Saab 9 X Convertible

Saab 9 X Convertible


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11