23948sdkhjf

Daimler-pris till Autoliv

Autoliv har utsetts av Daimler AG, och dess bilenhet Mercedes-Benz, till en av vinnarna av underleverantörspriset "Supplier Award 2009".
Autoliv Inc.- världens ledande bilsäkerhetsföretag - har utsetts av Daimler AG, och dess bilenhet Mercedes-Benz, till en av vinnarna av underleverantörspriset "Supplier Award 2009". Priset delas ut till de främsta underleverantörerna i fem olika kategorier. Detta är första gången sedan 2007 som priserna delats ut.

Autoliv vann Mercedes underleverantörspris i kategorin "Interiör" för "sitt utvecklingskunnande och konstruktiva samarbete med Daimler AG". Detta är ett erkännande av Autoliv som en "pionjär och ledare inom bilsäkerhet och aktiva säkerhetssystem ".

Peter Koppe, som är kundansvarig för Daimler hos Autoliv, mottog priset på Autolivs vägnar. "Vi är mycket hedrade att få detta pris från Daimler och vi vill tacka Daimler för detta erkännande av våra anställdas bidrag till Daimlers framgångar", sa Peter Koppe.

Daimlers underleverantörssystem bygger på fyra pelare; kvalitet, teknologi, kreativitet och kostnad/leverans och Autoliv har presterat toppresultat inom samtliga områden. Dessutom finns det nu ytterligare tre kriterier för att utvärdera underleverantörernas prestation; ärlighet, öppenhet och pålitlighet.

Källa: Autoliv

Om företaget
Autoliv, Inc . är världens ledande bilsäkerhetsföretag. Företaget utvecklar och tillverkar bilsäkerhetssystem till alla större biltillverkare i världen. Tillsammans med sina joint ventures har Autoliv cirka 80 anläggningar med cirka 37.000 medarbetare i 31 länder. Dessutom har Autoliv 13 tekniska centra i elva länder runt om i världen med 21 krockbanor, vilket är mer än något annat bilsäkerhetsföretag. Autolivs försäljning under 2008 uppgick till 6,5 miljarder dollar. Bolagets aktier är noterade på New York Stock Exchange (NYSE:ALV) och dess svenska depåbevis på NASDAQ OMX Stockholm (ALIV SDB).


Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.126