23948sdkhjf

Ny lamellrondell för icke-järnmetaller

Slipmaterialleverantören Norton lanserar en ny lamellrondell som är speciellt lämpad för slipning av aluminium och andra icke-järnmetaller.
Slipmaterialleverantören Norton lanserar en ny lamellrondell med en ny typ av sliplameller som ger förbättrade egenskaper framförallt vid slipning av icke-järnmetaller.

Den nya lamellrondellen, som har beteckningen Rally, är uppbyggd av lameller av extra kraftig polyesterrygg belagda med Norzon-slipmedel. Detta ger rondellen upp till dubbla livslängden jämfört med konventionella lamellrondeller enligt leverantören. Slipdukslamellerna är längre än normalt och något färre i antal vilket ger större effektiv slipyta. Dessutom är den nya konstruktionen extra stark i periferin vilket ger hög kanthållfasthet. Den konvexa formen lämpar sig både för finare slipning med hela ytan och för slipning med högt perifert arbetstryck.

Rally-rondellerna är speciellt lämpade för slipning av aluminium och andra icke-järnmetaller. Slipdukslamellerna har gles beläggning av slipkornen vilket gör att igensättningen minskas. Detta i kombination med Norzon-slipmedlets egenskaper gör att rondellens produktivitet ökar med 140 % vid slipning av aluminium jämfört med konventionella rondeller med Zirkon-slipmedel enligt tillverkaren.

De nya Rally-rondellerna finns i dimensionerna 115, 125 och 180 mm i kornstorlekar från 40 till 120, och används för slipning av järn, stål och rostfritt samt icke-järnmetaller med vinkelslipmaskiner inom verkstadsindustri, mekaniska verkstäder, gjuterier, bilverkstäder, byggnadsindustri etc. De är speciellt lämpade för användning i effektstarka maskiner.

Källa: Saint-Gobain Abrasives AB

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094