23948sdkhjf

PMC Group med ny organisation

PMC Groups dotterbolag Inab och Gustaf Terling går samman med hydraulikdelen av Hydraulikleverantören samt Hydraul Syds verksamhet i Lidköping och bildar ett nytt bolag, PMC Hydraulics AB. Resultatet blir ett stärkt kunderbjudanden inom hydrauliklösningar till industrin.
PMC Group genomförde den 1 april en förändring i den svenska organisationen. Dotterbolagen Inab , Gustaf Terling , hydraulikdelen av Hydraulikleverantören samt Hydraul Syds verksamhet i Lidköping går samman och bildar ett nytt bolag, PMC Hydraulics AB .

- Bildandet av PMC Hydraulic gör att vi kan utnyttja våra resurser effektivare och därigenom stärka vårt kunderbjudande, säger Mikael Andersson, VD och koncernchef i PMC Group. Som ett led i detta arbete har vi också fattat beslut om att bygga upp en rikstäckande service- och eftermarknadsorganisation.

PMC Hydraulics verkar inom mobil hydraulik och större industriprojekt. Antalet anställda uppgår till 125 personer och omsättningen beräknas till cirka 400 MSEK per år. Till VD har utsetts Mikael Lundgren, tidigare VD för Gustaf Terling.

Hydraulikleverantören kommer i fortsättningen att inrikta sig på mobil- och industrismörjning. Som en följd av detta byter företaget namn till PMC Lubrication. Även övriga dotterbolag inom PMC Group har eller kommer under första halvåret 2009 att anta tillägget PMC i sitt namn.

-De nya namnen är en del i vår strävan att bli tydligare mot kunderna. Med en gemensam identitet blir det lättare att se vad vi står för och bredden i vår kompetens, säger Mikael Andersson.

Om företaget
PMC Group är Nordens ledande leverantör av hydrauliklösningar till industrin. Erbjudandet innefattar allt från engineering till tillverkning och försäljning av komponenter, cylindrar och hydrauliksystem. Koncernens verksamhet innefattar även elektromekanik och pneumatik. Verksamheten som bedrivs i 8 länder är globalt inriktad och 2008 omsatte koncernen cirka 3,8 miljarder kronor och antalet anställda uppgick till 1 650.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.094