23948sdkhjf

Sandvik Tooling varslar 490 anställda i Sverige

Sandvik Tooling har idag lagt ett varsel om en minskning av antalet anställda i Sverige med totalt 490 personer. Varslet berör Sandviken, Gimo och Stockholm.
Sandvik Tooling har idag lagt ett varsel om en minskning av antalet anställda i Sverige med totalt 490 personer. Varslet avser 120 anställda i Sandviken, 350 anställda i Gimo och 20 anställda i Stockholm. Bemanningsminskningen är en konsekvens av den fortsatt svaga efterfrågan.

Lokala förhandlingar med berörda personalorganisationer kommer omedelbart att påbörjas med målet att genomföra personalreduktionen så snart som möjligt.

- I det rådande marknadsläget måste vi anpassa våra kostnader och vår bemanning. Det är viktigt att de anställda får besked så snart som möjligt, samtidigt som förhandlingarna måste genomföras med omsorg och i ett gott och förtroendefullt förhandlingsklimat, säger Anders Thelin, chef för affärsområde Sandvik Tooling.

En presskonferens äger rum på Sandvik Toolings huvudkontor i Sandviken idag kl. 12.00.

Källa: Sandvik

Om företaget
Sandvik Tooling är ett affärsområde inom Sandvik-koncernen och globalt marknadsledande tillverkare av verktyg och verktygssystem för metallbearbetning samt industriella ämnen och komponenter. Omsättningen 2008 var cirka 26 000 MSEK och antalet anställda omkring 17 000. Cirka 4 % av omsättningen investeras i forskning och utveckling av nya produkter. Produkterna är av hårdmetall, snabbstål och andra hårda material som diamant, kubisk bornitrid och specialkeramer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109