23948sdkhjf

39 miljoner till Volvo för elbilsforskning

Energimyndigheten har beviljat 38 927 000 kronor i stöd till Volvo Personvagnar AB för avancerad tillämpad forskning kring elbilar.
Energimyndigheten har beviljat 38 927 000 kronor i stöd till Volvo Personvagnar AB , för avancerad tillämpad forskning kring elbilar avseende batterier, elmotorer och säkerhet kopplat till eldrift.

Stödet lämnas inom ramen för statens och den svenska fordonsindustrin satsning Fordonsstrategisk Forskning och Innovation (FFI), delprogrammet Energi & Miljö.

Programmet har som mål att väsentligt bidra till minskade utsläpp av koldioxid och övriga emissioner från vägfordon och arbetsmaskiner.

Styrelsen för (FFI) har rekommenderat Energimyndigheten att bevilja stöd till projektet.
Energi & Miljö är inriktat mot fordonsrelaterade forsknings-, innovations- och utvecklingsaktiviteter inom följande områden:

• Ökad energieffektivitet
• Övergång till förnybara bränslen
• Minskad lokal/regional miljöpåverkan
• Närliggande områden med potential att stärka Sveriges och den svenska fordonsindustrins konkurrenskraft i ett globalt perspektiv

– Genom detta anslag hoppas vi få kunskap om hur eldrift kan förenas med vanliga bilars säkerhetsnivå, komfort och prestanda, säger generaldirektör Tomas Kåberger i en kommentar.

Källa: Energimyndigheten


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078