23948sdkhjf

GM-chefen avgår

GM-chefen Rick Wagoner avgår - enligt amerikansk källa på president Barack Obamans uppmaning.
På president Barack Obamas uppmaning avgår GM-chefen Rick Wagoner. General Motors har bekräftat att Rick Wagoner lämnar sin chefspost omedelbart och att verksamhetschefen Fritz Henderson kommer att ta hans plats.

Beskedet kom bara timmar innan den amerikanska regeringen skulle presentera sina planer på ett räddningspaket för bilindustrin. Enligt Wall Street Journal kommer den amerikanska regeringen att kräva skärpta planer för omstrukturering från GMs och Chrysler sida innan de kan få mer pengar.

President Barack Obama har själv varslat om att biltillverkarna måste skärpa sig ytterligare om de ska få de begärda nya nödlånen på totalt 6 miljarder USD. Enligt en källa till Wall Street Journal får GM ytterligare 60 dagar på sig att visa hur företaget ska övervinna krisen, och Chrysler får 30 dagar på sig att fullborda sammanslagningen med Fiat.

Och i samband med detta bekräftas alltså att GMs chef Rick Wagoner avgår. Rick Wagoner bekräftar själv i ett pressmeddelande idag att han avgår på den amerikanska administrationens uppmaning.

Rick Wagoner

Rick Wagoner



Källa: Wall Street Journal & GM

Fritz Henderson

Fritz Henderson


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125