23948sdkhjf

Stororder till Volvo Bussar

Volvo Bussar har fått en order från Indien på hela 260 bussar som ska levereras under 2009.
Volvo Bussar har fått order på 260 bussar i Indien. Bland annat har staden Bangalore köpt ytterligare 140 Volvo 8400 stadsbussar.

Kunden i Bangalore, BMTC, kör redan drygt 300 Volvobussar i staden och dessa bussar har rejält förändrat bilden av hur det kan vara att resa med stadsbuss i Indien. Bussarna har till exempel luftkonditionering och lågt golv som gör det att det går snabbt och lätt att stiga på och av bussen.

"Undersökningar visar att över 60 procent av passagerarna i dessa bussar tidigare åkte i egna bilar och motorcyklar", säger Akash Passey, VD för Volvo Bussar i Indien. "För många indiska städer är målet just att få fler att åka kollektivt och då krävs nya, moderna bussar."

I Bangalore används Volvobussarna nu också för trafiken till och från flygplatsen.

"För varje ny Volvobuss som sätts i trafik ökar exponeringen av bussarna. Det är allt fler invånare som därmed ser bussen som ett bättre alternativ än att åka i sina egna fordon," säger Akash Passey.

Volvo Bussar har också fått order på 120 långdistansbussar Volvo 9400 till delstaten Karnataka där Bangalore är huvudort och till delstaten Maharasthra där Mumbai är huvudort. Ordern kommer från kunder som redan kör Volvobussar och som har goda erfarenheter av dem.

"Våra kunder har sett att passagerarna föredrar dessa bussar, är beredda att betala extra för att resa med dem och att bussarna därmed genererar en mycket god produktivitet", säger Akash Passey.
Bussarna kommer att byggas i Volvo Bussars fabrik i Indien och leveranserna sker under 2009.

Källa: Volvo Bussar

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093