23948sdkhjf

Ny stororder till Railcare

Railcare i Skelleftehamn har vunnit stor order från VolkerWeiss Nordic AB. Kontraktet sträcker sig från mitten av april till slutet av augusti 2009 och värdet uppgår till närmare 10 miljoner kronor.
Railcare har vunnit stor order från VolkerWeiss Nordic AB gällande arbete med kabelhantering på Malmbanan mellan Kiruna-Bergfors. Kontraktet sträcker sig från mitten av april till slutet av augusti 2009 och värdet uppgår till närmare 10 miljoner kronor.

Spårbytesentreprenaden på Malmbanan med etapp 3 påbörjades ifjol, där Railcare utförde bland annat kabelscanning, kabelsänkning och logistiktjänster åt VolkerWeiss med gott resultat. Kontraktet avsåg då ett år med ytterligare option på etapp 4 som nu har utfallit till Railcares fördel.

Beställningen avser arbete med kabelhantering på Malmbanan etapp 4 som sträcker sig mellan Kiruna och Bergfors. I övrigt ska Railcare tillhandahålla dragkraft med lok vid spårbyte och ballastreningsmaskin samt arbeta med logistikhantering av 55 000 slipers som är en stor del av projektet. Kontraktssumman uppgår till närmare 10 Mkr.

- Vi är mycket glada över att få fortsatt förtroende genom att vi fått optionen som fortsättning på fjolårets arbete. Det ger oss bra feedback som visar hur vi genom vårt specialistkunnande erbjuder kunden en bred och konkurrenskraftig lösning, som fått gott resultat och nöjda kunder, säger Jonny Granlund, Affärsenhetschef Entreprenader.

Källa: Railcare
Railcare

Railcare














Kort om Railcare Group
Railcare Group AB (publ) är en koncern med fokus på att erbjuda järnvägsbranschen systemlösningar inom underhåll, säkerhet, miljö, metodutveckling och teknik. Företaget är organiserat i fem affärsenheter, konsulter, trumrenoveringar, entreprenader, export och transporter. De utnyttjar varandras kompetenser på ett fritt sätt för att uppnå det för beställaren optimala resultatet. Målet är att vara beställarens utvecklingspartner, på både kort och lång sikt. Järnvägsbranschen befinner sig i en mycket positiv utveckling, med ökad persontrafik, snabb utveckling av kostnadseffektiva godstransporter samt ett stigande miljömedvetande.Railcare Group AB (publ) aktie är listad på Aktietorget sedan oktober 2007. Railcare Group AB är moderföretag i en grupp av åtta dotterbolag som är organiserade i fem affärsenheter. Företaget har 100 anställda och årsomsättningen är 190 Mkr. Företagets säte är i Skelleftehamn.

Om VolkerWeiss Nordic
VolkerWeiss Nordic AB , med huvudkontor i Sollentuna utanför Stockholm, levererar tjänster och produkter till infrastrukturägare över hela Sverige. Vår ambition är inte att vara störst utan att vara ledande vad gäller levererad kvalitet med fokus på våra kunders behov.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094