23948sdkhjf

Acticut International får nya order om 450 000 kronor

Turbin & Regulatorservice AB (TURAB) i Nässjö lägger order hos Acticut International AB i Falkenberg.
TURAB har erhålligt utvecklingspengar inom ramen för projekt INSICT, Insatser för ökad användning av industriell IT, finansierat av Vinnova och administrerat av Acreo. Acticut International har en strategisk del i TURAB:s utvecklingsprojekt som är ett samarbetsprojekt mellan ovanstående parter, EON samt Blekinge Tekniska Högskola.

Applikationsområdet, vattenkraftverk, har genererat ett antal beställningar som ger intäkter de kommande kvartalen på cirka 450.000 kronor. Dessa beställningar och arbeten är strategiskt viktiga och kan ge ordervolymer omfattande flera miljoner kronor de närmaste åren. Beställningarna kommer även att bidra till expansion och nya möjligheter för TURAB och EON.

Applikationen sker hos EON
Projektet avser utveckling av teknik för aktiv dämpning av resonanser och vibrationer i anläggningar för mindre och medelstora vattenkraftverk. Grundtekniken är utvecklad av Acticut International för användning i bland annat verktygsmaskiner. Kraftverksapplikationen innebär en marknadsmässigt intressant utvidgning av tillämpningsområdet. Applikationerna sker i ett av EON:s vattenkraftverk i norra Blekinge men tekniken är lämplig även för vindkraftverk och har stor potential.

Expanderat strategiskt samarbete med Blekinge Tekniska Högskola
Acticut International kommer att öppna ett filialkontor i Soft Center, Ronneby. Detta är ett steg i det strategiska samarbete som Acticut International har tillsammans med Blekinge Tekniska Högskola. Bolaget kommer att expandera sitt democenter och tillsammans med Blekinge Tekniska Högskola, ge möjligheter för kunder och intresserade att se den nya världsunika metoden som utvecklats för skärande bearbetning.

- Försäljningsframgångarna om cirka 1,5 miljoner kronor för Q1 09 ligger helt i linje med 2009- års försäljningsprognos om 6 miljoner kronor, säger Rolf Zimmergren VD

Källa: Acticut International





Om Acticut
Acticut International är ett publikt svenskt holdingbolag med affärsidén att expandera och utveckla de produkter som utgör kärnverksamheten i det helägda dotterbolaget Acticut AB . Dotterbolaget har tillsammans med Blekinge Tekniska Högskola utvecklat en banbrytande teknik för aktiv vibrationsdämpning, bland annat i samband med ut- och invändig svarvning. Genom att kombinera traditionell verkstadsteknik, databaserad högteknologi och materialutveckling inom smarta material och inbyggda system kan Acticut erbjuda verkstadsindustrin en kostnadseffektiv lösning med revolutionerade produktionsresultat. Näst intill vibrationsfritt!

Acticut International erbjuder flera produkter och tjänster som tillsammans utgör en kraftfull helhetslösning för hantering av vibrationer och ljud. Acticut® erbjuder totallösningar för mer effektiv skärande bearbetning. ROBOXTM ger användaren produktionskvalitetssystem, övervakning och system för analys av ljud och vibrationer utan att man behöver vara expert. VibraTools SuiteTM är ett expertsystem för bland annat ljud, vibrationer, mätteknik, utmattningsanalys, strukturdynamik och olinjär analys. Som en röd tråd genom samtliga systemleveranser ovan levererar Acticut International också utbildningar och expertkonsulthjälp.

Om Turbin & Regulatorservice
TURAB, Turbin & Regulatorservice AB grundades 1965 av Uno Leander och Boye Rooth. Dessa hade mångårig erfarenhet från Nässjö Turbin med goda kundrelationer.
Efter en blygsam start har verksamheten vuxit kontinuerligt och sysselsätter nu cirka 25 anställda. 1984 övertogs företaget av Christer Abrahamsson och Ingvar Andersson som under många år varit anställda i ledande positioner.

Sedan 1978 kompletteras service och revisionsarbeten med tillverkning av egna turbiner. Detta är möjligt tack vare tekniskt samarbete med den välrenommerade turbinkonstruktören Herman A. Lindquist. Hans forskningsresultat och långa erfarenhet står till vårt och våra kunders förfogande.

TURAB

TURAB



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094