23948sdkhjf

Saab-GM samarbetet säkrat

Saab Automobile:s rekonstruktionsgrupp har jobbat fram ett avtal som innebär att samarbetet med General Motors säkras även om Saab får ny ägare. Därmed är produktionen av de nya Saab modellerna också säkrad - och vilken tur! Se några av de nya bilarna här!
Även om Saab Automobile får ny ägare så är flera års samarbete med General Motors säkrat. Det är budskapet i ett avtal som rekonstruktionsgruppen har fått igenom med GM.

Därmed säkras produktionen av de nya modeller som Saab tagit fram under sin tid under GM och som nu är klara för lansering. Biltillverkaren behöver alltså inte oroa sig för att produktionen av dessa modeller stoppas.

Lars Hägerborg, ekonomidirektör vid Saab Automobile, upplyser till Dagens Industri att GM kommer att vara en vital partner till Saab under minst frem till tio år.

Saab 9-X Convertible

Saab 9-X Convertible















Partnerskapet kommer inte att kosta några större pengar, förklarar Lars Hägerborg vidare, eftersom Saab ska bidra till partnerskapet med säkerhetsteknologi, kompetens för chassitrimning och motorteknik. I utbyte får Saab GM:s teknik och tjänster.

Saab 9-3 Cabriolet

Saab 9-3 Cabriolet








Men den mest avancerade turbotekniken, den vassaste säkerhetstekniken och cabtekniken, det behåller Saab Automobile själva, säger Hägerborg. Och han räknar tidigast med att presentera en ny ägare om två månader då rekonstruktionen ska vara färdig.

Källa: DI

Saab 9-5 Griffin

Saab 9-5 Griffin



Se fler nya Saab modeller här!
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.156