23948sdkhjf

Siemens lanserar ny vindturbin

Siemens introducerar en ny, kraftfull vindturbin som är särskilt lämpad för låga till medelhöga vindhastigheter. Detta betyder att avkastningenpå investeringar i vindkraftparker kan bli betydligt större.
Siemens lanserar en ny vindturbin som är särskilt lämpad för platser med låga till medelhöga vindhastigheter. Med en rotordiameter på 101 meter ger den nya vindturbinen högre effekt vid lägre vindhastigheter. På så sätt kan avkastningen på investeringar i vindkraftparker bli betydligt större.

Marknadssegmenten för låga till medelhöga vindhastigheter förväntas växa avsevärt i framtiden. Enbart marknadssegmentet för låga vindhastigheter förväntas utgöra en tredjedel av den totala vindkraftsmarknaden globalt under de kommande åren.

" Den nya SWT-2.3-101-vindturbinen kompletterar vår produktfamilj i 2.3-megawattsklassen (MW). Vi är övertygade om att den nya maskinen kommer att bli branschstandarden när det gäller kvalitet och tillförlitlighet på marknaden för låga till medelhöga vindhastigheter", säger Andreas Nauen, VD för Siemens affärsenhet Wind Power.

SWT-2.3-101-maskinen kommer att utrustas med Siemens nya 49-meters rotorblad som tillverkas med vår egen tillverkningsprocess IntegralBlade, där bladen tillverkas i ett stycke i en sluten process. Denna unika process eliminerar alla svagheter som kan finnas i de fogningsprocesser som används vid tillverkning av traditionella blad. Med en diameter på 101 meter har rotorn hos den nya SWT-2.3-101 en svepyta på 8000 kvadratmeter , vilket motsvarar en och en halv fotbollsplan.

Siemens vindturbiner är kända för sin tillförlitlighet. Den nya turbinen bygger på konstruktionen hos den brett använda 2.3-MW-familjen, vilket gör att köparna kan känna att investeringen är mycket trygg. Den kraftfulla konstruktionen i kombination med de automatiska smörjningssystemen, inbyggd klimatkontroll och ett enkelt generatorsystem utan släpringar bidrar till att tillförlitligheten blir exceptionellt hög.

Prognoser pekar på att platser med låga till medelhöga vindhastigheter också fortsättningsvis kommer att vara det segment som växer mest inom vindkraftsbranschen. Att kunna generera mer kraft med mindre vind skapar nya möjligheter för energileverantörer och ger dem större flexibilitet när de väljer var de ska placera sina vindprojekt.

Vindkraft utgör en viktig del av Siemens miljöportfölj, som omsatte 19 miljarder euro under 2008.

Källa: Siemens AB, Wind Power




Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.111