23948sdkhjf

Omorganisation hos ThyssenKrupp Sverige

Den tyska verkstadsjätten varslar omkring 3 000 medarbetare, men varslet omfattar inte det svenska dotterbolaget ThyssenKrupp Sverige. Men också i det svenska dotterbolaget ska man spara - 500 miljoner EUR per år.
I fredags kunde Metal Supply rapportera att den tyska verkstadsjätten ThyssenKrupp varslar 3 000 medarbetare, läs artikeln här . ThyssenKrupp Sverige har härefter upplyst till Metal Supply att detta varsel inte gäller det svenska dotterbolaget.

Men också ThyssenKrupp Sverige ska spara, och bolagets hemsida upplyser föjande:

Den ekonomiska situationen i nästan alla länder och industrier har den närmsta tiden förvärrats med högre hastighet och i större grad än väntat. Den globala ekonomin befinner sig i djup recession.

ThyssenKrupp anpassar sig till den förändrade ekonomiska omgivningen genom att positionera sig starkare som en integrerad material- och industrikoncern. Målet är att skärpa fokus i affärsaktiviteterna och skapa en mer strömlinjeformad och effektiv struktur, även gällande de administrativa delarna. Det här beräknas ge besparingar på upp emot 500 miljoner euro per år .

De fem segmenten Steel, Stainless, Thechnologies, Elevator och Services kommer att göras om och slås samman till två divisioner. Steel, Stainless och Services kommer att göras om till ett gemensamt Materials. Den nya strukturen kommer att implementeras från och med nästa räkenskapsår, det vill säga 1 Oktober och Materials kommer att ledas av styrelseordförande för ThyssenKrupp Services, Edwin Eichler.

”Med den här strukturella och personalmässiga omorganiseringen kommer ThyssenKrupp att kunna svara fortare mot marknaden samt på ett mer effekt sätt kunna implementera strategiska åtgärder. Det här betyder att vi är i en bra position att ta oss stärkta ur den svåra ekonomiska situation som råder.” Detta säger ThyssenKrupps styrelseordförande Dr. Ekkehard Schulz.

VD för ThyssenKrupp Materials Sverige, Johan Hagström kommenterar: ”Detta kommer att föra oss närmre stålproduktionen vilket är mycket gynnsamt då det kommer att hjälpa oss att växa på den Svenska marknaden med våra egna produkter.”

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062