23948sdkhjf

Tibnor – nu med effektivare rörbearbetning

Tibnor fördjupar sitt samarbete med verkstadsföretaget Atcab som jobbar med laserteknik för kapning, borrning, fräsning och stansning.
Ett fördjupat samarbete mellan Tibnor och verkstadsföretaget Atcab betyder ett komplett erbjudande till kund med rätt rörmaterial och önskad maskinbearbetning, via en enda kontakt.

För de kunder som använder hålprofiler av svart och rostfritt stål, samt aluminium, kommer det utökade samarbetet med Atcab att bli värdefullt. Företaget har ersatt traditionellt hantverk med laserteknik för rörbearbetning som kapning, borrning, fräsning och stansning. Tekniken står sig mycket gott i konkurrens med konventionell bearbetning av rör vad gäller tid, kostnad och kvalitet. Det behövs heller inga komplexa bearbetningar för att tjänsten ska löna sig. Många av de artiklar som skärs är rakkapade med något enstaka hål i.

Kjell Frederiksen

Kjell Frederiksen- Nu planerar vi för att gemensamt besöka både befintliga och nya kunder runt om i landet, säger Kjell Frederiksen, försäljningschef för rör & profiler inom Tibnors affärsenhet Marknad Sverige.

Tibnor är Nordens ledande leverantör av stål och metaller till industrin. Samarbeten och partnerskap är en del av affärsidén, och breddar erbjudandet till kunderna. Atcab startade sin verksamhet år 2002 och har sedan dess varit en av Tibnors produktionspartners.

– Vår ambition är att skapa förutsättningar för en långsiktigt lönsam produktion hos Tibnors kunder, fortsätter Kjell Frederiksen. Allt fler uppskattar möjligheten att få sitt material produktionsanpassat före leverans. Då kan det gå rakt in i den egna produktionen och kunden kan prioritera sin kärnverksamhet. En effektivisering som sparar både tid och andra resurser.

Källa: Tibnor


Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Då inviger stålföretaget elektrolysanläggningen: "Först i världen"
Stilfold vill revolutionera sättet att bygga fundament
H2 Green Steels avtal med biltillverkaren: Leverans av 50 000 ton grönt stål årligen
Konjunkturläget bland småföretagare: Norrbotten står starkast
SSAB vill stoppa banarbeten – skapar stor ekonomisk förlust
Gruvjätte missade att betala ut 2,9 miljarder till anställda

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094