23948sdkhjf

Flyg en runda i din bil

Nu kan du köpa en bil som kan flyga och som är utrustad med både krockkuddar och fallskärm. Nej, det är inte science finction – den kan beställas på nätet redan idag.
Bilen/planet heter Transition och tillverkas av företaget Terrafugia i Woburn, Massachusetts. Terrafuga grundades av fem ingenjörer från Massachusetts Institute of Technology och direktören heter Anne Mracek Dietrich.

Transition liknar en två-personers bil, också när den flyger. Transition har vingar som man kan vika ut eller in, och som något nytt i bilbranschen så medföljer fallskärm när man köper denna modell. Fordonet kör på vanlig blyfri bensin, det kan rullas in i ett vanligt garage och i bagagerummet finns plats till både skidor och golfutrustning.



Flyghastigheten är 185 km i timmen och den kan flyga 725 km på en tank. I USA kategoriseras fordonet som ett lätt sportsplan och det kräver sportsflygcertifikat. Priset förväntas ligga omkring 1,2 mijoner kronor och bilister som inte har flugit förr kan få en 20-timmars kurs.

Demonstrationsmodellen har precis lanserats på Museum of Science i Boston, USA och nästa offentliga presentation blir vid en flygträff den 21 april i Lakeland, Florida. Fordonet kan beställas på nätet redan idag, men det gäller bara för folk om har adress i USA. Vi andra får vänta lite.

Källa: Ingeniøren (DK)






Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078