23948sdkhjf

Plastal kämpar vidare

Efter konkursen kämpar Plastals konkursförvaltare vidare för att få in nytt kapital och hitta en ny ägare. Samtidigt förbereder biltillverkarna sig för ett produktionsstopp och försöker hitta nya alternativ.
Som Metal Supply rapporterade igår så kan det bli produktionsstopp hos bland andra Volvo PV och Saab Automobile redan denna veckan om inte Plastals konkursbo får nytt kapital. Läs artikeln här.

Även Ford, Audi, Volkswagen, Mercedes och BMW kan bli utan delar eftersom Plastal levererar stötfångare, spoilers, grillar och paneler till biltillverkarna.

Plastals konkursförvaltare Per Settergren har upplyst att likviditetsbehovet är dramatiskt och om inte nytt kapital skjuts till så kommer produktionen att stoppa, troligen redan i denna veckan. Men Per Settergren tror fortfarande att en försäljning och räddning av Plastal är möjlig.

Samtidigt som Plastal kämpar för att klara sig vecka för vecka så förbereder biltillverkarna sig på det värsta. Bland andra Volvo PV förbereder sig på ett stopp och försöker hitta alternativ. Ett alternativ kan vara att hämta hem produktionsverktygen och överta Plastals produktion själva eller genom en partner.

Källa: DI

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.172