23948sdkhjf

Amerikanska vindkraftverk på väg till Europa

Den amerikanska vindkrafttillverkaren GE Energy har utvecklat ett nytt vindkraftverk och satsar nu på att erövra marknadsandelar i Europa.
Hittis har det inte gått så bra för GE Energy att slå igenom i Europa eftersom deras flaggskepp – ett 1,5 MW vindkraftverk – helt enkelt är för litet för att kunna uppfylla europeiska behov.Men nu har GE Energy lanserat ett vindkraftverk med en effekt på 2,5 MW och därmed hoppas man att kunna få in foten i Europa. Detta enligt nyhetsbyrån Direkt.

- Vi förväntar att kunna styrka vår postion på den europeiska marknaden med vårt nya 2,5 MW vindkraftverk. Vi har inte satt oss ett precist mål för marknadsandelen, men vi bygger upp och förväntar att kunna öka på produktionen och försäljningen i Europa år för år, säger den globala säljchefen för GE Energy, Mete Maltepe.

Vindkraftverket ska tillverkas på GE Energy:s anläggningar i Salzbergen, Tyskland samt i Noblejas i Spanien. Enligt planen ska GE Energy femdubbla sin försäljning i Europa och man förväntar att sälja 400 vindkraftverk under 2009.

Källa: Børsen (DK)
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094