23948sdkhjf

Dubbel gjuteri-VD

Janni Dimovski blir nu VD för både SwePart Verktyg AB och Camito Technology Center.
Janni Dimovski, sedan januari VD för SwePart Verktyg AB och dessförinnan VD för Industriellt Utvecklingscentrum i Olofström, blir ansvarig för NovaCast Technologies samlade tillverkningskedja för Camitoverktyg genom att även tillträda som VD för specialgjuteriet Camito Technology Center (CTC).

Janni Dimovski är 43 år och har en lång och gedigen erfarenhet av produktions- och karossteknik efter bl a 17 år inom Volvo Personvagnar AB i Göteborg. När han lämnade Volvo 2004 för att bli VD för IUC, där Volvo är delägare, var han tf chef för Volvos karossfabrik. Tidigare VD i CTC, Bengt Karsten, övergår till befattningen som produktionschef.

NovaCast Technologies koncernchef Hans Svensson menar att en gemensam VD för koncernens två produktionsbolag gör att arbetet med att skapa synergier mellan bolagen kan bedrivas effektivare.

"När vi i höstas förvärvade SwePart Verktyg tog vi ett viktigt steg i arbetet med att skapa en heltäckande värdekedja både för tillverkning och försäljning av främst Camitoverktyg. Vi har redan optimerat marknadsbearbetningen genom att skapa en samlad och gemensam sälj- och marknadsorganisation. Genom att tillsätta en gemensam VD för produktionsbolagen tar vi nu nästa steg för att också kunna skapa en effektiv och sammanhållen tillverknings-process fram till färdiga verktyg", säger Hans Svensson.

Även Janni Dimovski ser positivt på möjligheterna.

"Det skall bli väldigt spännande att med full kraft kunna skapa den totala tillverkningskedjan för Camitoverktyg - från gjutning av Camitostommar i CTC till färdigställda verktyg hos SwePart. Genom samordningen skapar vi bra förutsättningar för en nära dialog mellan bolagen där vi gemensamt kan arbeta för att effektivisera varje led i produktionsprocessen", säger Janni Dimovski i en kommentar till utnämningen.

Källa: NovaCast Technologies

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094