23948sdkhjf

SSAB förlänger sommarstoppen

SSAB förlänger underhållsstoppen under sommaren från 2-4 veckor till cirka nio veckor vid anläggningarna i Oxelösund, Luleå och Borlänge.
SSAB genomför under normala förhållanden underhållsstopp i de svenska verksamhetsorterna under semesterperioden, då underhållsarbeten och översyn av anläggningarna görs. I år kommer dessa underhållsstopp att förlängas från normalt cirka två - fyra veckor till cirka nio veckor, främst inom metallurgiverksamheten.

Beslutet att i år förlänga de normala underhållsstoppen baseras på den bedömning SSAB gjort kring marknadsutvecklingen. Utsikterna som angavs i samband med rapporten för fjärde kvartalet 2008 (11 februari 2009) har inte förändrats. Kapacitetsutnyttjandet och därmed produktionen ligger på fortsatt mycket låga nivåer.

Genom att helt stoppa produktionen under ett antal sommarveckor kan lageruppbyggnaden, främst i ämnesproduktionen, reduceras och kapitalbindningen minskas. Det längre sommarstoppet sänker SSAB:s kostnader eftersom underhållsarbeten i större omfattning kan utföras på dagtid samt att behovet av sommarvikarier blir starkt reducerat i år.

Verksamheten i USA producerar på fortsatt låga nivåer och anpassar produktionen löpande efter rådande marknadsläge. I stålverket i Mobile genomförs, som aviserats i rapporten för fjärde kvartalet, ett underhållsstopp från andra veckan i mars till andra veckan i april.

• Produktionsstopp i metallurgin i Oxelösund - vecka 27 - 34
• Produktionsstopp i valsning i Oxelösund - vecka 30 - 33
• Produktionsstopp i Luleå - vecka 26 - 33
• Produktionsstopp i Borlänge - vecka 28 - 31

SSAB följer kontinuerligt marknadsutvecklingen och håller full flexibilitet för att anpassa produktionstakten om efterfrågan skulle förändras.

Källa: SSAB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094