23948sdkhjf

Konecranes förutser fortsatt svag marknadssituation

Vid torsdagens bolagsstämma kommenterade VD Pekka Lundmark den fortsatta marknadssistuationen.
Konecranes Abp:s ordinarie bolagsstämma hölls på torsdagen den 12.3.2009 kl. 11.00 i Hyvinge, Finland.

I sin presentation upprepar verkställande direktör Pekka Lundmark sitt tidigare uttalande om den snabbt försvagade marknadssituationen i november 2008 och evaluerar utvecklingen av efterfrågan under de närmaste månaderna.

”Tyvärr har situationen inte förbättrats under årets första två och en halv månad, och för närvarande finns det inte heller någon förbättring i sikte. Vårt tidigare estimat, att marknaden för nyutrustning klart minskar i industriländer
och något mindre i länder under utveckling, ser ut att realiseras. Marknaden för tjänster och service är mera stabil än marknaden för nyutrustning, men den tycks också lida av situationen, åtminstone på kort sikt. Det planeras många projekt i världen inom t.ex. energisektorn och även vår offertnivå är god, men kunderna tvekar och skjuter upp beslut. På grund av detta är utsikterna för orderingången för de närmaste månaderna otillfredställande.”

Se hela presentationsmaterialet här.

Om företaget
Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av varje fabrikat. År 2008 omsatte koncernen 2 103 miljoner euro. Koncernen har 9 900 anställda på 485 orter i 43 länder. Konecranes är noterat på NASDAQ OMX Helsingfors (symbol: KCR1V).

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063