23948sdkhjf

Nytt finansieringspaket för NovaCast Technologies AB klart

24 miljoner skall överbrygga 2009 års konjunktursvacka. Som ett av flera beredskapsåtgärder under lågkonjunkturen har NovaCast Technologies AB slutit ett nytt finansieringsavtal med sina två banker samt ALMI Skåne.
Som ett av flera beredskapsåtgärder under lågkonjunkturen har NovaCast Technologies AB slutit ett nytt finansieringsavtal med sina två banker samt ALMI Skåne. Det nya kreditutrymmet, som blev klart idag, uppgår till 24 MSEK fördelat med 12 MSEK från bankerna och 12 MSEK från ALMI Skåne.

"Som vi nämnde i vårt bokslutsbesked tog vi omedelbart tillbaka ansökan om de s.k. undsättningslånen när vi fick se de slutliga villkoren. Relationerna med våra banker har varit, och är, mycket goda och de har givetvis full insyn i vår verksamhet. Därför kunde vi, tillsammans med ALMI Skåne, sy ihop en bra finansieringslösning med lite längre löptider och en rimligt låg ränta under 4,5%", säger NovaCast Technologies VD, Hans Svensson i en kommentar till upplåningen.

Källa: NovaCast Technologies AB

Om företaget
NovaCast Technologies, noterat på OMX Nordiska börs (NCAS B), producerar och marknadsför förädlat gjutgods för framställning av verktyg till karosskomponenter samt programvaror för beredning, simulering och processkontroll, för effektivare produktionsprocesser för den globala fordonsindustrin och dess underleverantörer. Med Camitotekniken tillverkas gjutgods i ett stycke för framställning av verktyg för formning och pressning av fordonskarosser med en betydligt kortare ledtid än traditionella verktyg. Genom verktygstillverkaren SwePart besitter koncernen kompetens inom hela värdekedjan för framställning och försäljning av pressverktyg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.081