23948sdkhjf

Automation i världsklass

Automationsklustret i Stockholm & Mälardalen är stort – så stort att det står för 10 procent av världsmarknaden. Branschen har 500 företag i området och omsätter för 30 miljarder kronor. Se top-5 listan här!
Automationsbranschen i regionen omkring Stockholm och Mälardalen består av runt 500 företag som jobbar inom process- och verkstadsindustrin, transportlogistik och fastighetsautomation. Tillsammans omsätter de för 30 miljarder kronor och sysselsätter 15 000 personer. Detta enligt en rapport från Stockholms Business Region och Automation region .

Automationsklustret i Mälardalen är bland de största i världen och står för 10 procent av världsmarknaden. Sverige konkurrerar med Tyskland, USA och Japan som också har stora automationskluster.
En tredjedel av omsättningen kommer från Västerås med ABB som största aktör.

Topp-5 listan när det gäller omsättning ser ut så här: ABB Process Automation (4,46 miljarder), ABB Automation Products (3,6 miljarder), Bombardier Transportation Sweden (3 miljarder), ABB Robotics (2,6 miljarder) samt Bosch Rexroth Teknik (1,26 miljarder).

Källa: Teknik360
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078