23948sdkhjf

Pilum tar 8-miljoners order

Malmöföretaget Pilum AB har återigen fått en stor order inom vattenrening. Det är den andra stora ordern i år och året har ju nästan bara börjat!
Återigen har Pilum tecknat en order inom vattenrening. Leverans kommer att ske under november månad till slutkunden på Sri Lanka. Tidigare under året tecknades en order om cirka 7 mkr till Belgrad som skall levereras under sommaren.

Pilum Technologies AB har på nytt visat sig vara konkurrenskraftig på den internationella vattenreningsmarknaden. Efterfrågan på våra vattenreningsprodukter baseras främst på tre faktorer:
• folkomflyttningar som skapar behov av ökad kapacitet
• ökade krav från konsumenterna med avseende på tillgänglighet och kvalitet
• nya lagar och förordningar som ställer högre krav på kvaliteten på vattnet

Dessa faktorer har inte påverkats av den globala finanskrisen och det syns inga tecken på att så kommer att ske förutom möjligen konsumentkraven som kan komma att avta med vikande ekonomiskt utrymme.
Eftersom produkten uteslutande tillverkas i rostfritt material har det senaste årets materialprissänkning också gjort att projekt som tidigare lagts i malpåse återigen har aktualliserats.
Vår uppgradering av automationen till denna vattenreningsprodukt kom mycket lägligt då vi nu kan öka produktiviteten på inneliggande order och det finns fortfarande plats för fler under året.” säger Karl Kylén Affärsområdeschef.

Källa: PILUM Technologies

Om företaget
Pilum Technologies affärsidé är att vara en fullvärdig partner i att med rostfria material tillverka produktlösningar till kunder inom vattenrening, värmebeständiga material samt fjärrvärme.
Vision: Vi ska vara en långsiktig och konkurrenskraftig leverantör av vattenrenings- och värmeverksutrustning och annan avancerad produktion i rostfria material. Vi ska verka både på den lokala och den internationella exportmarknaden. Mål: Att vara ett tillväxtföretag med lönsamhet.

Pilum Technologies AB grundades 1953 som ett plåtslageri i Limhamn, Malmö. Optegra förvärvade bolaget 1998 och flyttade kort därpå verksamheten till Fosie, Malmö. Idag utgör bolaget ett av tre affärsområden i Pilumkoncernen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.115