23948sdkhjf

Två stororder till Nederman

Nederman har fått två order värda drygt 20 miljoner kronor. En order kommer från vindkraftsindustrin och en kommer från solcellsindustrin.
Sven Kristensson, CEO, Nederman Group:
- Det är mycket glädjande att vi kan utveckla och sälja system för en sektor som trots den allmänna konjunkturnedgången fortsätter att utvecklas positivt. Det uppväger delvis den nedgång som drabbat Nedermans mer traditionella segment, som svets och serviceverkstäder.

Vi ser att allt fler länder investerar i industrier för framtagning av produkter och system avsedda för alternativa energikällor. Under de senaste månaderna har vi fått liknande order från den solcellstillverkande industrin, i bland annat Norge och Singapore

Den första ordern avser ett antal kompletta ATEX säkrade högvakuum system för infångning och filtrering av partiklar som uppkommer vid hantering av kompositmaterial . Ordersumman uppgår till cirka 11 miljoner kronor. Systemen ska installeras i Brighton, USA och tas i drift under 2009. Vingarna till vindkraftverk tillverkas i ett kompositmaterial, som är ett material som används alltmer inom tillverkande industri, bland annat för bilar, båtar, flygplan, cisterner etc.

Den andra ordern har erhållits av Nederman Iberica. Beställare är Silicio Solar S.A i Puertollano, Ciudad Real i Spanien. Det är ett dotterbolag till Pillar JSC, ett företag i Ukraina, som bland annat utvecklar och tillverkar solceller. Ordervärdet uppgår till cirka 9,5 miljoner kronor. Ordern omfattar ett 20-tal hög- och lågvakuum system för infångning, filtrering och uppsamling av olika partiklar för en ny och miljövänlig anläggning i Spanien.

Källa: Nederman

Om företaget
Nederman , ett världsledande företag inom miljöteknik, utvecklar, producerar och marknadsför egna produkter och system för utsug av damm, rök, bilavgaser samt utrustning för industriell rengöring. Nederman producerar och säljer även ett omfattande program av slang- och kabelupprullare. Företagets åtagande till kund omfattar allt från förstudier och projektering till installation, driftsättning och service. Nedermans produkter och system marknadsförs via egna dotterbolag i 25 länder samt agenter och distributörer i mer än 50 länder. Koncernen, som börsintroducerades under våren 2007 på OMX small Cap-lista har cirka 760 anställda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.187