23948sdkhjf

Ljunghälls klarar sig undan konkurs

Småländska Ljunghäll AB tillverkar gjutna motorkomponenter i alumimium. Nedgången i bilindustrin har försatt företaget på konkursens rand, men nu kommer räddningen i sista stund.
Nedgången för bilindustrin har slagti hårt mot småländska Ljunghäll AB . Företaget har tillverkat gjutna motorkomponenter i alumimium i Södra Vi sedan 1963, men nedgången i bilindustrin höll på att göra slut på företaget som står mycket nära en konkurs.

Företagets största ägare, finska Capman, och banker har utlovat stöd till företaget, och inom ett par veckor kommer man att skriva under ett finansieringsavtal. Detta enligt styrelseordförande Peter Augustssons uttalande till Dagens Industri.

Det är räddning i sista stund eftersom Ljuhälls annars kommer att gå i konkurs inom en månad. Företaget hade 700 anställda förra året men kommer att skära ner till 375 personer innan detta årets slut.

Ökade ordervolymer från Volvo Lastvagnar, Scania, Bang & Olufsen samt nya kunden Tandberg ger också Ljunghälls hopp om att klara sig.

Källa: Mentoronline
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11