23948sdkhjf

Oxyma Innovation - en vinnare under lågkonjunkturen

Expansiv produktutveckling mitt under lågkonjukturen: Oxyma Innovation med huvudkontor i Solna är ett ungt företag som upplever tillväxt och stor succé trots lågkonjunkturen. Succén beror på ett helt unikt sätt att jobba med projekten - läs mer här.
Företaget grundades 2004 av nuvarande VD Johan Norelius och vice VD Ulf Linn. Trots lågkonjunkturen går det väldigt bra för Oxyma Innovation. Bara under de senaste månaderna har man utökat personalstyrkan med hela 10 procent och nu sysselsätter företaget totalt 37 personer. 5 av dessa finns på ett nytt kontor i Malmö som öppnades så sent som i augusti förra året.

Oxyma Innovation jobbar med utveckling av produkter i plast, plåt och metall - men jobbet läggs upp på ett unikt sätt.

”Affärsfokuserad produktutveckling”
Marknadschef Hanna Johansson berättar för Metal Supply att företagets styrka ligger just i deras sätt att arbeta med projekten. Man har nämligen valt att integrera industridesign och konstruktion i utvecklingsarbetet, vilket betyder att industridesigners och konstruktörer har ett väldigt tajt samarbete från början till slut. Dessutom görs utvecklingsarbetet inom strategiska ramar som skapas redan från projektets start vilket ser till att den färdiga produkten också blir en lönsam produkt. Affärsfokuserad produktutveckling styrker därmed kundernas affärer.

Företaget utmärker sig också genom att ha en stor procentandel kvinnliga ingenjörer – omkring 30 procent.

Oxyma Innovation har stora kunder så som Alfa Laval, Atlas Copco och AGA Gas, men de flesta kunderna är mellanstora företag. Det senaste projektet var en portabel grill för Primus – en produkt som kommer ut i handeln nu till våren. Men produkterna har en oerhörd variation och spänner från andningskydd och blixtgenerator till borrsystem och pumpar.

Läs mer om Oxyma Innovation här!

Oxyma Innovation

Oxyma Innovation

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078