23948sdkhjf

Framtidens investeringar är gröna

Ikea satsar på gröna investeringar, och det samma gör världens rikaste människor, enligt Sunday Times Green Rich List. Med på listan finns svenska Ingvar Kamprad, Ikeas grundare, med en förmögenhet på 279 miljarder kronor.
Det är cleantech som gäller när världens miljardärer ska investera. 100 finansmän och familjer finns med på listan Sunday Times Green Rich List. Dessa 100 finansikoner satsar alla på greentech och står inne för en total förmögenhet på 3 400 miljarder kronor.

Warren Buffett, en av värdens rikaste män med en förmögenhet på 343 miljarder kronor, satsar på vindkraft.

Bill Gates är engagerad i ett projekt som tillverkar olja från alger.

Också svenska Ingvar Kamprad kvalificerar sig till listan med en förmögenhet på 279 miljarder. Här satsas på förnyelsebar energi. Bland annat är Ikea-varuhuset i Karlstad det första av sin slag med bergvärme som minskar energiförbrukningen med 80 procent. Men enligt Ikeas pressansvarige Charlotte Lindgren har företaget som målsättning att använda 100 procent förnyelsebar energi.

Under Ikea-koncernens paraply finns också Ikea Greentech AB, som jobbar med solenergi, lågenergibelysning, vattenrening och energieffektivisering.

Redan i augusti 2008 rapporterade Metal Supply om Ikea Greentech. Siktet stod inställt på att sälja världens bästa och billigaste solpaneler i Ikea-varuhusen. Företaget investerade 50 miljoner EUR och målet var att kunna sälja solpanelerna om 3-4 år.
Läs artikeln här.

Källa: Realtid.se, Smålandsposten
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.111