23948sdkhjf

Lönesänkningar på Uddeholm Tooling

Uddeholm Tooling i Hagfors försöker råda bot på nedgången genom att sänka lönerna 10 procent. Sänkningen gäller alla, chefen inräknad.
Uddeholm Tooling i Hagfors upplevede en minskad orderingång på 35 procent från april till december 2008. Företaget var tunget att vidta åtgärder så som att inte förlänga kontrakten för 90 visstidsanställda coh 35 entreprenörer. 40 anställda tackade dessutom ja till erbudande om förtida pension.

När läget nu måste förbättras ytterligare anser företagsledningen inte att varsel är ett alternativ. Ett varsel skulle först träda i kraft i höst, och det är nu besparingarna behövs. Dessutom vill företaget gärna behålla kompetensen till när konjunkturen vänder. Därför har Uddeholm Tooling valt en lönesänkning på 10 procent som lösning. Lönesänkningen gällera alla, också vd:n, och gäller i fyra månader, från mars till juni.

Informationschef Boo Rundquist berättar att ingen har lust att sänka sin lön, men att krismedvetenheten är stor på Uddeholm Tooling. Personalen tog det bra trots bedrövelsen, berättar han.

Källa: Svensk Näringsliv

Om företaget
Uddeholm Toolings rötter kan spåras nästan 350 år tillbaka. År 1668 byggde Johan Karlström en hammarsmedja och ett stålverk i Stjärnsfors, Uddeholm. Smedjor och gjuterier växte fram i regionen och med tiden kom de att förenas under företagsnamnet Uddeholm. 1870 blev företaget aktiebolag och åtta år senare stod stålverket i Hagfors färdigt – på samma plats som idag. Det är här fortsatt som all tillverkning, forskning och utvecklingsarbete av våra stålsorter sker. Idag är Uddeholm en världsledande leverantör och tillverkare av verktygsstål med ca 3 500 anställda över hela världen. Det innebär att du alltid kan vara säker på att få samma höga kvalitet var du än befinner dig. Assab är Uddeholms helägda dotterbolag och exklusiva säljkanal i Asien och Sydamerika och tillsammans befäster vi ställningen som världsledande leverantör av verktygsstål.

Böhler-Uddeholm AG
Sedan 1991 ingår Uddeholm Tooling i den österrikiska stålkoncernen Böhler-Uddeholm AG – ledande internationellt specialstålsföretag med fokus på de fyra divisionerna – högpresterande metaller, svetsprodukter, bandprodukter och smide och världsledande på marknaden vad gäller verktygsstål med en marknadsandel på ca 34%. Böhler-Uddeholm AG en del av stålkoncernen voestalpine AG med säte i Linz och med ca 40 000 anställda. Dess fem divisioner – stål, specialstål, järnvägssystem, profiler och fordon - har produktions- och försäljningsbolag på alla kontinenter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078