23948sdkhjf

Sandvik avvecklar i Arbrå

Sandvik Mining and Construction avvecklar tillverkningen av mobila krossar, siktar och stationära matarstationer i Arbrå. Varslet omfattar all personal anställd vid Sandvik SRP AB i Arbrå.
Sandvik Mining and Construction avser att omgående inleda förhandlingar med personalorganisationerna om att avveckla tillverkningen av mobila krossar, siktar och stationära matarstationer i Arbrå. Varslet omfattar all personal anställd vid Sandvik SRP AB i Arbrå, 53 personer.

En fortsatt minskad efterfrågan från Sandviks kunder på mobil krossutrustning medför att bolagets totala kapacitet behöver reduceras.

Avvecklingen ligger i linje med den långsiktiga strategi för produktområdet mobila krossar och siktar som innebär en koncentration av resurser och kompetens till England och Nordirland.

Källa: Sandvik Aktiebolag

Om företaget
Sandvik är en global industrikoncern med avancerade produkter och en världsledande position inom utvalda områden - verktyg för metallbearbetning, maskiner och verktyg för bergavverkning, rostfria material, special-legeringar, högtemperaturmaterial samt process- och sorteringssystem. Koncernen hade 2008 cirka 50 000 anställda, representation i 130 länder och en omsättning på omkring 93 000 MSEK.

Sandvik Mining and Construction är ett affärsområde inom Sandvik-koncernen och världsledande leverantör av maskiner, hårdmetallverktyg, service och tekniska lösningar för brytning och krossning av berg och mineraler inom gruv- och anläggningsindustrin. Omsättningen 2008 var 38 700 MSEK och antalet anställda cirka 16 800.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.097