23948sdkhjf

SSAB Laminated Steel AB - nu i danska händer

Alla aktier i SSAB Laminated Steel AB har övertagits av Metalcolour A/S i Nyköbing Falster per 1 mars 2009.
Metalcolour A/S i Nyköping Falster har per 1 mars 2009 övertagit alla aktier i SSAB Laminated Steel AB. I förbindelse med övertagelsen ändras det svenska bolagets namn till Metalcolour (Sverige) AB.

SSAB Laminated Steel är ett dotterbolag till SSAB Strip Product och ligger i Ronneby i Sydsverige. Omsättningen ligger rung SEK 200 miljoner och antalet anställda är omkring 30 personer. Företaget har specialiserat sig på produktion av foliebelagt stål och aluminium under varunamnet Dobel och är en av världens förande leverantörer av dessa produkter till skeppsindustrin. Övrig produktion säljs till en rad industriella applikationer.

”Vi är mycket glada för att SSAB Laminated Steel bliver en del av Metalcolour”, säger vd Henrik Kaa Andersen.. ”De två bolagen komplementerar varandra otroligt bra, och tillsammans kommer vi att kunna leverera ett enastående brett och konkurrenskraftigt produktprogram. Dessutom förväntar vi att kunna komma med en rad nya innovativa produkter.”

Metalcolour A/S omsätter för omkring DKK 100 miljoner och har 35 anställda. Företaget producerar valslackerad och laminerad tunnplåt och aluminium till en rad applikationer, bla.a. skepps- och interiör byggpaneler, appliances och bildelar. Metalcolour levererar också lackerade och laminerade plåtar med tryckt motiv.

Ingemar Forsberg kommer att fortsätta som administrerande direktör för Metalcolour (Sverige) AB och han blir dessutom kommersiell direktör för hela Metalcolour koncernen.

Källa: Metalcolour A/S


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.047