23948sdkhjf

3 stororder från fordonsindustrin

Epsilon ser ljuspunkter. Sedan årsskiftet har företaget fått tre nya order från fordonsindustrin till ett sammanlagt värde av 50 miljoner kronor.
Sedan årsskiftet har konsultföretaget Epsilon fått tre nya order från fordonsindustrin. Dessa order uppgår till sammanlagt 50 miljoner kronor och sysselsätter cirka 50 medarbetare. Leverans sker i huvudsak under 2009.
Företagets VD och koncernchef Mats Boström kommenterar:

- Som en av landets viktigare underleverantörer till fordonsindustrin kan vi konstatera att det finns ljuspunkter även i svåra tider. Dessa order pekar på att det trots allt pågår ett framtidsinriktat utvecklingsarbete inom fordonsindustrin.
De tre order Epsilon fått in sedan årsskiftet är både inom tunga och lätta fordon:

• Order nummer ett avser utveckling och leverans av ett större antal sammansättningsutrustningar för fordonstillverkning till Valmet i Finland. Uppdraget avser robotteknik, ett av Epsilons spetskompetensområden. Projektet kommer att utföras från Epsilon i Södertälje, Hässleholm och Olofström.

- Projektet togs i internationell konkurrens, säger Roger Bäckström, ansvarig för Epsilons produktionsverksamhet i Södertälje.

• Order nummer två avser utveckling av helautomatiska produktionslinjer inom lätta fordon till en ledande fordonstillverkare. Projektet utförs mestadels från Epsilon i Olofström.

- Den robotteknikutrustning vi utvecklar innehåller komplex och avancerad teknik som ligger i spetsen av fordonsindustrins utveckling, säger Paul Jarnehäll, VD Epsilon Robotic Engineering.

• Order nummer tre avser utveckling av ett större antal sammansättningsutrustningar till en ledande tillverkare inom tunga fordon. Även detta projekt utförs huvudsakligen från Epsilon i Olofström.

- Vi räknar med att projektet också kommer att involvera våra kontor i Ronneby, Hässleholm och Ljungby, säger Fredrik Nilsson, ansvarig för spetskompetensområdet robotteknik.

Epsilons koncernchef Mats Boström:

- Framtidens produkter med ny teknologi är det som driver investeringarna. Det är glädjande att vi får dessa order i en tid när osäkerheten på marknaden är betydande. Det visar att förtroendet för Epsilons förmåga är högt.

Källa: Epsilon


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125