23948sdkhjf

Norsk elbil till Trollhättan och Uddevalla?

Power Circle och Innovatum i Trollhättan försöker bilda ett elbilskluster i Trollhättan-Uddevalla. Produktion av den norska elbilen Think står på önskelistan.
Teknikutvecklare på Innovatum i Trollhättan jobbar tillsammans med svenska el-samarbetsgruppen Power Circle på att sätt ihop ett elbilskluster i Trollhättan-Uddevalla.

Tanken är att elbilsproduktionen skulle vara ett komplement till den lediga kapaciteten hos Saab och Pininfarina.

På önskelistan står produktion av den norska elbilen Think – ett projekt som inte är helt utan hinder. Think Global har nämligen akut pengabrist och produktionen har stått stilla i tre månader. Think har bett den norska regeringen om en lånegaranti på 100-200 miljoner norska kronor, men den norska regeringen har avvisat lånegarantin.

Källa: SVT Västnytt

Om Power Circle
Powe Circle sammanför aktörer från näringslivet, forsknings- och utvecklingsområdet, den akademiska världen och myndigheter i Sverige. Bland medlemmarna finns företag och organisationer som ABB, Alstom, Bombardier, Svenska Kraftnät, KTH, Vattenfall, Fortum, Kalmar Regionförbund, Gila m fl. Sverige är ett av de främsta länderna i världen på att utveckla tekniska lösningar inom elkraftområdet. Branschen sysselsätter 100 000 personer, ungefär lika många som skogsindustrin. Exporten av varor och tjänster ligger på cirka 60 miljarder svenska kronor. Omräknat i värde per sysselsatt är det väl i nivå med fordonsindustrin. Power Circle är ett resultat av IVAs projekt Samverkan för Tillväxt. Se även: www.powercircle.org

Om Innovatum
Innovatum Teknikpark i Trollhättan är ett utvecklingscentrum med fokus på produktionsteknik, audiovisuell teknik samt energi- och miljöteknik. Vi består av en projektarena, ett science center, en inkubator och konferens & service. Här drivs projekt, forskning, utveckling och nyföretagande medan lusten till teknik väcks hos människor i alla åldrar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109