23948sdkhjf

LEAX Group

LEAX Group består av sex olika bolag varav ett är ett konsultbolag, LEAX Quality och resten är bolag med tillverkande enheter. Bolaget har tre affärsområden: Fordonsindustri, Elektromekanik & Kraftgenerering samt Gruv- och anläggningsindustri. Läs mer om LEAX Group här!
LEAX Mekaniska har två fabriker i Köping, Sverige. Även LEAX Baltix i Lettland har två fabriker, en i Pinki strax utanför Riga och en i Rezekne nära den ryska gränsen. De övriga bolagen LEAX Components i Ludvika, LEAX Falun i Falun och GenerPro i Västerås har en fabrik vardera.

LEAX Group är en snabbväxande, privatägd, företagsgrupp med ursprung i Köping. Sedan början på 1990-talet har vi, genom förvärv och organisk tillväxt, vuxit med över 35% per år. Vi omsätter över en miljard kronor på årsbasis och är runt 450 anställda. Våra kunder finns främst inom tunga fordon, kraftindustri samt gruv- och anläggningsindustrin. Idag har vi fem fabriker i Sverige och två i Lettland, vilket gör att vi kan möta kundernas behov av både närhet och låga kostnader.

Fordonsindustri
Inom detta affärsområde förväntar krävande kunder att LEAX levererar mer än just en produkt. Det är varför vi hjälper till att utveckla nya lösningar i nära samarbete med kunden.

Genom LEAX omfattande nätverk kan vi tillgodose dig som kund rätt material. LEAX har den mest avancerade utrustningen för mätning som inkluderar utformning av kugghjul och geometriska toleranser. Vi är specialiserade inom symmetrisk geometrisk rotation så som powertrain komponenter som axlar och växelhjul för åtskilliga applikationer.

Elektromekanik & Kraftgenerering
LEAX erbjuder en vid rad av tillverkningsmöjligheter inom detta affärsområde.

Vi tillverkar axlar till pumpar och motorer från enskilda produktionsenheter till större serier i automatiserade linjer. Vissa axlar med splines. Vi producerar i olika material så som handelsstål eller rostfritt stål.

Även tillverkning av komponenter till utrustning för kraftöverföring så som lindningskopplare och strömbrytare görs på LEAX. Vi hanterar arbetsstycken upp till 3600 x 920 x 820 mm.

LEAX är en enmannapartner inom tillverkning till OEM producenter inom kraftgenereringsbranschen. Det vi tillverkar är generatorer, motorer och delar och erbjuder service och retrofit samt att vi har en ultra-tung tillverkningskapacitet.

Gruv- och anläggningsindustri
En förutsättning för att leverera till våra kunder inom detta segment är kunskap om deras processer. Detta innebär att vi på LEAX har ett livscykel tänk på produkterna. Vi behöver även anpassa vår kunskap om mateial och termisk behandling för att utveckla produkterna tillsammans med våra kunder. För vår support har vi en mängd kompetenta leverantörer.

Faktum är att många av dessa produkter måste vara så starka och uthålliga att det kan vara svårt att producera dem om man inte har den rätta kompetensen och rätta utrustningen. Det har vi på LEAX. Många projekt tillsammans med Atlas Copco är ett exempel på detta. Ett annat exempel är det faktum att vi levererar stora återkommande volymer av yttre lagerringar till SKF.

LEAX

LEAX




Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078