23948sdkhjf

Brant nedför för Volvo Lastbilar

Det totala antalet leveranser från Volvokoncernens lastbilsverksamheter minskade under januari 2009 med 51 procent jämfört med motsvarande period förra året.
Det totala antalet leveranser från Volvokoncernens lastbilsverksamheter uppgick under januari till 10 232 fordon, vilket är en minskning med 51% jämfört med motsvarande period förra året.

Volvo Group
Totala leveranser per marknad för Volvokoncernens lastbilsverksamheter (Mack, Renault Trucks, Volvo Lastvagnar, Nissan Diesel och Eicher): Se tabellen här.

Volvo Lastvagnar
Den lägre efterfrågan på nya lastbilar visade sig tydligt i januari månads leveranser som minskade med 46% jämfört med samma period förra året. Kunderna anpassar sig till den finansiella krisen och skjuter upp ersättandet av äldre lastbilar. Marknads-organisationen fokuserar därför idag på att behålla goda kundrelationer och utveckla eftermarknadsaffären.
Den europeiska leveranstakten i januari föll med 55% och i Nordamerika med 69%. Den svagare efterfrågan påverkar nu i olika utsträckning nästan alla marknader.

Mack
Leveranserna från Mack i januari uppgick till totalt 624 fordon, vilket var en minskning med 55% jämfört med samma period förra året. Recessionen fortsätter att ha stor påverkan på den nordamerikanska marknaden för tunga lastbilar i klass 8. Det finns ett uppdämt behov av att ersätta lastbilar på marknaden eftersom den existerande populationen av lastbilar har uppnått den högsta åldern på flera decennier. Eftersom kunderna fortsätter att tveka inför att köpa ny utrustning, på grund av den utbredda ekonomiska osäkerheten, med låga fraktvolymer och stram kreditgivning, så fortsätter det att vara svårt att förutsäga exakt när situationen kommer att förbättras.

Renault Trucks
Renault Trucks levererade hälften så många fordon i januari 2009 jämfört med januari 2008. Alla regioner och alla produktlinjer påverkades av nedgången som är en konsekvens av den lägre efterfrågan under andra halvan av 2008.

Nissan Diesel
Leveranserna från Nissan Diesel i januari uppgick till 1 256 enheter, en minskning med 68%. I Asien levererades 937 enheter, en minskning med 70%. I Japan levererades 729 enheter, vilket innebar en minskning med 60%. Sydamerika var den enda marknaden med en ökning och där levererades 67 enheter, vilket var en ökning med 22%.

Källa: AB Volvo


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109