23948sdkhjf

ABB tar hem order värd 62 miljoner dollar

Ordern kommer från Oman och gäller el- och automationssystem som ska maximera effektiviteten i anläggning för framställning av järnmalmspellets.
ABB har tagit hem en order värd cirka 62 miljoner dollar från Vale för att leverera elektrifierings- och automationssystem och tillhörande utrustning till ett nytt pelletsverk i Oman.

Det nya Vale-verket ligger 230 kilometer nordväst om Muscat och beräknas producera upp mot 10 miljoner ton järnmalmspellets per år. Anläggningen kommer att förse Mellanösternregionen med järnmalm och pellets till stålindustrin och man räknar med att påbörja verksamheten i slutet på 2010.

ABB ska leverera helhetslösningar för elektrifiering och automation till anläggningen för att maximera produktiviteten och övervaka och minimera energianvändningen. Ordern omfattar ABB:s Extended Automation System 800xA för processtyrning och systemintegration, ett produktionsplaneringssystem (CPM), alla kraftdistribueringssystem för låg- och mellanspänning, transformatorer, frekvensomriktare, motorer och övrig reservkraftsutrustning samt stationsinfrastruktur- och konstruktion. ABB:s Extended Automation System 800xA utvecklas av ABB i Västerås som också levererar hårdvaran och licenser till projektet.

"ABB.s förmåga att leverera en helhetslösning för elektrifiering och automation och en historia av framgångsrikt genomförande av dessa komplexa projekt hjälpte oss att ta hem denna viktiga order", säger Veli-Matti Reinikkala, chef för ABB:s division Process Automation. "Vårt heltäckande arbetssätt hjälper kunderna att sänka sin livscykelkostnad samtidigt som de förbättrar produktiviteten och energieffektiviteten."

ABB har genom åren levererat flera automationslösningar och service- och supporttjänster till Vales gruvverksamhet världen över. Vale är ett diversifierat multinationellt gruvföretag med verksamheter i 30 länder spridda på fem kontinenter. Företaget är världens största producent av järnmalm och pellets.

Källa: ABB
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.125