23948sdkhjf

100-miljonerskontrakt till Scana Steel

Scana Steel Björneborg och företaget Brush har tecknat kontrakt för ett års leverans av generatoraxlar till ett värde av 100 miljoner kronor.
Avtalet gäller leverans av generatoraxlar till Brush HMA i Holland, Brush BEM i England samt Brush i Tjeckien.

Med det här kontraktet stärker Scana och Brush samarbetet ytterligare. Brush är ett av världens ledande företag inom design, produktion och tjänster av elektrisk utrustning för industri, marin och offshoreinstallationer.

I världsklass
- Brush som har mycket höga kvalitetskrav, har länge varit en kund hos Scana Steel Björneborg, säger Scana Björneborgs vd Ingvar Winbo. Det långvariga samarbetet och det nya kontraktet visar på att Scana är en stålleverantör i världsklass.
Finanskrisen har även drabbat Scana Björneborg till en viss del, men det handlar inte om någon utslagning från marknaden.
- Vi har flera ben att stå på som stål, marin, maskin, energi, olja och gas, säger Winbo.
- Orderläget ser bra ut för vår del och för 2009 finns det order för 600 miljoner kronor. Vi har även order för 2010 på 100 miljoner kronor.

Ökar produktionen
Ingvar Winbo berättar att företaget nu håller på med stora investeringar där den första etappen ska stå färdig i juni.
- Stålverket byggs ut med 900 kvadratmeter till en kostnad av 57 miljoner kronor, säger Ingvar Winbo.
- Efter det räknar vi med att öka produktionen med cirka 50 procent till totalt 115 000 ton per år. Finanskrisen innebär för Scana Björneborg att det inte blir några nyanställningar under det här året. Men det finns heller inga permitteringsplaner i nuläget. De åtgärder vi vidtagit är att vi gått från fem till fyrskift i stålverket och smedjan.

Källa: Scana Steel
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.142