23948sdkhjf

Systemair expanderar i Asien

Ventilationsföretaget Systemair satsar vidare i Asien och har invigt två nya monteringsfabriker, i Indien och i Malaysia. Fabriken i Indien invigdes av Sveriges ambassadör, Lars-Olof Lindgren.
Systemair India har sitt huvudkontor i New Delhi och säljkontor i Puna, Bangalore och Colcata samt den nya monteringsfabriken med lager i Alwar, inte långt från Delhi. Totalt finns idag ett 15-tal anställda, varav merparten arbetar med försäljning och marknadsföring.
Den nybyggda monteringsfabriken har en yta på 2000 kvm och är avsedd för montering av boxfläktar och axialfläktar.

Systemair Malaysia består av ett säljbolag och ett produktionsbolag som marknadsför och tillverkar fläktar bland annat för tunnel- och garageventilation. Totalt 60 anställda som nu flyttar till moderna, gemensamma lokaler på 4000 kvm med säljkontor, produktion och lager.

- Systemair Malaysia blir därmed ett logistiskt nav för distribution av Systemairs produkter i Asien, säger Svein Nilsen, försäljnings- och marknadsdirektör i Systemairkoncernen. - Vi har nu goda förutsättningar för ökad försäljning av Systemairs hela produktsortiment i regionen.

Källa: Systemair AB

Om företaget
Systemair är ett ledande ventilationsföretag med verksamhet i 38 länder i Europa, Nordamerika, Mellanöstern, Asien, Afrika, och Australien. Bolaget omsatte cirka 3,1 miljarder kronor räkenskapsåret 2007/08 och har cirka 1 960 anställda. Sedan grundandet av Systemair 1974 har bolaget årligen ökat omsättningen och samtidigt uppvisat positiva rörelseresultat. Under de senaste 3 åren har den genomsnittliga tillväxten uppgått till cirka 18 procent. Koncernen omfattar ett 50-tal bolag.
Systemair har en väletablerad verksamhet på flera tillväxtmarknader. Koncernens produkter marknadsförs under varumärkena Systemair, Frico, VEAB och Fantech. Systemair är sedan oktober 2007 noterat på OMX Nordiska börs i Stockholm på listan för medelstora bolag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.234