23948sdkhjf

UBD Cleantech tecknar avtal med Scania

Mitt under rådande finanskris har renoveringsföretaget UBD Cleantech AB i Svedala lyckats knyta ett nytt avtal värt 5 miljoner med Scania AB om leveranser av renoverade vattenpumpar.
Avtalet är värt omkring 5 miljoner kronor per år och kommer att sysselsätta 3 - 5 personer. Avtalet är en unik inbrytning på ett nytt produktsegment och till en ny kundkategori. Det Svedala baserade, UBD Cleantech AB sysslar sedan början av 70-talet med att professionellt fabriksrenovera reservdelar till personbilsindustrin i Europa.

Produkter som renoverade bromsok, huvudcylindrar, styrväxlar och styr servopumpar är etablerade produkter men i takt med det ökade miljö fokus från fabrikanternas sida har man hos UBD Cleantech aktivt jobbat med utveckling av ytterligare produkter och segment. Avtalet med Scania är en frukt av denna utveckling.

Fabriksrenovering av vitala reservdelar har en mycket positiv miljöpåverkan och detta har fabrikanterna och bilägarna till fullo anammat. Att nytillverka en (1) vattenpump i aluminium och i denna storlek innebär att koldioxid (CO2) utsläppen ökar med ca 15 kg per enhet medan en renoverings processen endast genererar cirka 0,53 kg CO2 utsläpp. Alternativet fram tills nu har varit att ersätta den dåligt fungerande vattenpumpen med en helt nytillverkad, och dess utsläpp, medan renoverings processen erbjuder lika hög kvalitet och funktion men med nästan obefintlig miljöpåverkan och ett till lägre kostnad.

Produktions och leverans start beräknas ske i april månad.

Källa: UBD Cleantech

Om företaget
UBD Cleantech renoverar återvinningsbara komponenter till personbilar och lastbilar. En besparing såväl ekonomiskt som miljömässigt. Att nytillverka ett bromsok av gjutjärn belastar miljön med 9,8 kg koldioxidutsläpp. Att renovera ett bromsok belastar miljön med 0,53 kg koldioxidutsläpp. Under ett år renoverar UBD Cleantech totalt över 500.000 komponenter till den europeiska marknaden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109