23948sdkhjf

Koncentration i Lidköping för effektivare Clean-Tech

LYOM AB och Leif Åhl Verkstad AB koncentrerar sina verksamheter i Lidköping.
De båda företagen har genom den gemensamma ägarstrukturen sedan länge ett mycket intimt samarbete och det förstärks ytterligare, genom att den handel som tidigare ägt rum i LYOM AB nu överförs till Leif Åhl Verkstad AB .

- Detta är en naturlig följd av den nära kopplingen mellan våra verksamheter inom Clean-Tech, vår mekaniska verkstad och försäljningen av Svets- och Industriförnödenheter , säger Leif Åhl, VD.

Han fortsätter:
- Inom Clean-Tech är vi engagerade i tre stora projekt, som nu kan samordnas och effektiviseras bättre:

1. Oljeåtervinning genom COT Oil Processor by-pass mikrofiltrering av hydraul- och motoroljor, som innebär att oljan hålls ren från vatten och andra föroreningar och i princip inte behöver bytas. Det minskar den totala oljeförbrukningen, koldioxidutsläppen, spilloljehanteringen och inte minst minskar det riskerna för kostsamma maskinhaverier när man kör med ständigt ren olja.
Den ökande efterfrågan av COT Oil Processor ställer krav på möjligheter till assistans vid montering och annat och det kan vi fullt ut tillgodose genom vår breda kompetens på verkstadssidan.

2. Vi bygger en komplett "panncentral" i utförande som en Friggebod , som går under namnet Värmestugan AGDA . Den ger miljövänlig uppvärmning via solfångare och pellets och den är lämplig när man t.ex. inte kan eller vill riva ut den gamla anläggningen, om man inte har utrymme för nytt pannrum, om man saknar godkänd skorsten eller om man vill dela uppvärmningssystem med några grannar.
Eftersom Värmestugan AGDA dessutom är enkelt flyttbar, är den också mycket lämplig för kommuner, fastighetsägare, räddningstjänst, militär och andra, som en temporär lösning vid t.ex. ombyggnader, nödlägen, reparationer och mycket annat. Den levereras helt färdigmonterad med solfångare, pelletspanna, pelletsförråd och elektriska installationer och alla ledningar är klara att kopplas in på det befintliga systemet. Oberoende av övriga fastigheten får man alltid optimal takvinkel i rätt väderstreck, för maximalt utnyttjande av solenergin.

3. Vi är också involverade i utvecklingen av en metod för rening av slamvatten genom en ny, patenterad teknik som är speciellt anpassad för stora mängder slamvatten i känsliga miljöer.

- Dessa miljöinriktade verksamhetsområden är så nära sammankopplade, så det är naturligt att de läggs under samma tak.

- Vår målsättning är att vi skall kunna erbjuda våra kunder en utökad totalservice genom att koncentrera verksamheterna, förkorta beslutsvägarna och effektivisera organisationen. Vi räknar också med att det ska ge en rad positiva samordningseffekter när det gäller t.ex. administration, transporter och annat och detta kommer naturligtvis våra kunder tillgodo.

Varumärket LYOM och säljorganisationen kvarstår som en del inom Leif Åhl Verkstad AB.

Likaså ligger de båda hemsidorna www.lyom.com , med web-butik och produktinformation om svetsutrustningar, verktygsprodukter och COT Oil Processor by-pass mikrofiltrering samt www.ahlverkstad.com , med information om Värmestugan AGDA och verkstadens övriga tjänster och produkter, kvar som tidigare.

Källa: LYOM


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063