23948sdkhjf

FM Marin lyfter

En entreprenör i Västra Frölunda uppfann en nivåmätare som sitter på utsidan av en tank. Den första miljonordern rullade in på rekordtid, och nu förväntar grundaren att 2009 blir året då företaget lyfter på allvar.
FM Marin i Västra Frölunda grundades av Anders Meiton för två och ett halvt år sedan. I augusti 2006 fick han sin idé. Han funderade över att när man knackar på en tank så kan man höra om man knackar under eller ovanför vätskeytan. Anders Meiton ville gärna kunna hålla reda på nivån i en toatank i en fritidsbåt. Han utvecklade en nivåmätare som sitter på tankens utsida. Mätaren blir enklare att montera och systemet är mer precist än en knackning.

Det första året gick med att söka patent, bygga prototyper och göra tillverkningsversionen. Efter två och ett halvt år säljer Anders Meiton nu nivåmätare till 16 länder och under 2008 sålde han för 2 MSEK. Under 2009 räknar han med att börja sälja i ytterligare tio länder och att sälja för 6 MSEK, vilket skulle ge den första vinsten.

Nu i februari lanseras en ny nivåmätare till industriell användning. Den nya nivåmätaren är till tankar av rostfritt stål, stål, plast och aluminium. Eftersom mätaren sätts på tankens utsida är installationstiden endast 30 minuter.

Källa: Dagens Industri


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094